Сальвадор – це держава озер, вулканів і, звичайно ж, кавових плантацій, що знаходиться в Центральній Америці. Кава в Сальвадор вперше була завезена у далекому 19 столітті. Ключову роль економіки країни становить вирощування і виробництво кави, частку якого припадає половина загального прибутку держави. Тутешня кава має ніжний смак з відтінками меду, шоколаду та цитрусу з легкою кислинкою.
Сальвадор червоний бурбон росте в системі гір Кардільєри, що знаходиться в самому центрі Сальвадора. Природною дренажною системою під кавовими плантаціями є грунтові води, які проходять через лаву, що остигнула. Ферма знаходиться в Сонсонаті, регіоні Апанека-Аламатепек, що в перекладі означає "Перлина". Загальна площа плантацій у цьому регіоні становить 74 гектари. Грунт у цій місцевості багата мінералами, а ролі добрива нею є вулканічний попіл. Висота зростання цього сорту 1250-1400 метрів над рівнем моря.
Червоний бурбон славиться своїм насиченим солодкуватим смаком із відтінком мигдалю, ягід та темного шоколаду. Його перевагою є чудовий баланс, а в його ароматі відчуваються сухофрукти, яблуко та мигдаль із корицею. На смак кава має яскраво виражені нотки гіркого шоколаду, ірису, кураги та горіхів кешью.