Coffeemarket
X
user
delivery


Доставка по всій Україні

кур'єром або в відділення в вашому місті.info

user
cart 0
Кошик arrow-down-white

Холодні кавові напої для теплого сезону

Зима підійшла до кінця, а, значить, пора згадувати кращі рецепти охолоджуючих кавових напоїв. Додавати до них можна будь-які інгредієнти: молоко, сироп, лимонад і, звичайно, лід. Найголовніше, що такі напої ви можете приготувати вдома на кухні!


Просто чорна кава


Найпростіший варіант для спекотної погоди. Напій готується різними способами (колд-брю, френч-прес, пуровер), а головне - на кілька годин ставиться в холодильну камеру. Співвідношення компонентів вибирайте на свій розсуд, в залежності від того, якого рівня насиченості бажаєте досягти.


Так, для приготування концентрату колд-брю візьміть каву грубого помелу (100 г) та 1 л холодної води. Настоювати напій потрібно 12 годин, зберігання концентрату можливе протягом декількох днів. Готову суміш можна розбавити водою або додати лід.


Кава-тонік або цитрусовий


Еспресо-тонік здатний дуже добре втамувати спрагу та підбадьорити. Придумали цей оригінальний рецепт у 2007 році майстри з кав'ярні Koppi, що розташована в Норвегії. Завдяки тому, що коктейль швидко готується і має приємний смак, він майже миттєво став популярним. А привабливий зовнішній вигляд наділив його "фотогенічністю": напій рекламують в Instagram.


Необхідні інгредієнти:


  • келих великих кубиків льоду;
  • тонік - традиційний або з оригінальним смаком (грейпфрута, бузини та ін.);
  • 60-100 мл кавового концентрату / подвійного еспресо.

Першим в келих з льодом додайте тонік, потім - каву. Щоб збалансувати смакові характеристики, перемішайте вміст. Альтернативою такому коктейлю став кавовий лимонад, у який додається сироп - лимонний або грейпфрутовий. Візьміть велику склянку, влийте колд-брю (60-100 мл), сироп (50 мл) і газовану воду для заповнення залишку. Солодкий компонент можете приготувати самі, проваривши цукор зі свіжовичавленим соком.




Бамбл


Ще один варіант кавового коктейлю з цитрусовими нотками. Необхідні компоненти:


  • натуральний цукрозамінник (наприклад, сироп топінамбура) - 15 мл;
  • свіжий апельсиновий / грейпфрутовий фреш - 150 мл;
  • еспресо / концентрат кави.


Першим в стакан з льодом додається сироп, далі - сік, а кава вливається по одній ложечці без різких рухів. Рекомендуємо притуляти ложку до стінки келиха. Для рецепта спробуйте взяти кавові зерна з тропічними або карамелевими інтонаціями смаку.


З молоком і льодом


Для приготування напою радимо підібрати зерна з Центральної Америки. Така кава володіє присмаком карамельно-шоколадних нот, що дуже добре гармоніює зі смаком молока. Приготуйте кавовий лід: заваріть міцний напій у френч-пресі або великому кавнику. Залийте кавовий порошок гарячою водою, дайте настоятись кілька хвилин, потім процідіть і заповніть напоєм спеціальні формочки. За бажанням завчасно додайте до напою тростинний цукор або фруктозу. Коли заготовка буде готова, крижані кубики покладіть у келих і залийте їх молоком. Готово!