Дехто каже, що смачний напій варять виключно у кав'ярнях, де встановлено професійне обладнання. Насправді це правда тільки в тому випадку, коли ми згадуємо еспресо. В іншому випадку, приготувавши каву будинку різними способами кожен може зрозуміти, що такий напій нічим не поступається за смаком покупному. І для цього не доведеться купувати дорогу кавоварку: візьміть турку, френч-прес, гейзерну кавоварку. Ви відразу зрозумієте: кава, приготовлена в домашніх умовах нічим не гірша за придбану в кав'ярні.
Але кавомани-винахідники, які шукають інноваційний та легкий смак, на цьому не зупинилися. Вони знайшли кілька способів, за допомогою яких можна отримати унікальний напій, змінюючи його консистенцію, колір і аромат. Ці методи прийшли до нас у різний час з різних континентів. Поєднує їх лише одне — несхожість на класичне заварювання кави. В результаті виходять напої, відмінні від концентрованого еспресо чи звичного нам американо. Тому ці методи назвали «альтернативними». Йдеться про кемекс, вирву харіо (V60), аеропресі. Заварювати каву потрібно буде через папір, що фільтрує, проливаючи зерна великою кількістю води. За смаком напої вийдуть легкими та м'якими, із присмаком фруктів чи ягід.