Coffeemarket
X
user
delivery


Доставка по всій Україні

кур'єром або в відділення в вашому місті.info

user
cart 0
Кошик arrow-down-white

Коктейлі на основі кави - кращі рецепти

Справжнім кавоманам точно відомо, які компоненти додати до кави, щоб зробити її знайомий смак незвичнішим. Такий напій гармоніює з різними компонентами. З тим самим успіхом ви можете надати вмісту тропічних ноток або змішати його з алкоголем. Кавові коктейлі настільки цікаві та своєрідні, що важко відмовитися від дегустації хоча б одного з них. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептур, які приведуть вас у захват.



Безалкогольні кавові коктейлі


У традиційному виконанні кавові коктейлі видаються чимось бадьорливим, освіжаючим, з екзотичними мотивами. Кавова складова в цьому випадку надає напою характерну гірчинку. Основний секрет - використання свіжозмеленої кави, тільки вона здатна у повній мірі розкрити смакові якості. Отже, спробуйте приготувати:

  1. Фрапе. Популярний та улюблений для багатьох коктейль, який готується за допомогою кавомашини. Заваріть в ній чашку допіо - подвійного еспресо. У каву влийте 100 мл молока та сироп з будь-яким смаком. Якщо хочете холодний напій, наповніть високу склянку на третину подрібненим льодом, потім влийте основний склад. Для прикрашання візьміть кавові зерна, шоколадну крихту або ж збиті вершки.
  2. Кавовий смузі. Став затребуваним через простоту приготування та дивовижні смакові характеристики. Для початку зваріть близько 200-250 мл чорної кави. Блендером збийте 200 мл йогурту, там же подрібніть 1 банан і свіжі ягоди (дрібку). До складу додайте какао та трохи кориці. Тепер можна перелити вміст у високий келих і прикрасити його вершками.
  3. Молочно-кавовий коктейль з пончиками. Знадобиться всього кілька хвилин, а також чашка охолодженої кави (з льодом), ванільне (1 порція) і кавове (2 порції) морозиво та парочка пончиків. За бажанням можна використовувати цукор з корицею. Перераховані компоненти просто треба змішати в блендері, а готовий напій розлити в келихи. Чудове частування і в будні, і в свята!

Алкогольні коктейлі з кавою


Найбільш відомим кавово-алкогольним напоєм стала айріш-кава. Вона присутня в меню багатьох кав'ярень і звичайних ресторанів, але зациклюватися на одній позиції не будемо. Сьогодні поговоримо про інше:

  1. "Ямайка" - напій для приємних вечорів в компанії близьких. Знадобиться темний ром (50 мл), кавовий лікер (60 мл), а також 2 порції свіжозвареної та охолодженої чорної кави. Прискорити процес допоможе аеропрес. Окремо збийте вершки (50 г) з чайною ложкою цукрової пудри. Половину алкогольних компонентів треба відразу розлити в келихи, решту додайте в каву. Перелийте отриманий напій "під градусом" в ємності, а зверху викладіть збиті вершки. Для прикрашання підійде коктейльна вишня, тертий мускатний горіх.
  2. "Пінистий диявол" - повністю виправдовує свою назву. Коктейль з екзотичними мотивами відрізняється вибуховим смаком, а подають його часто на вечірках. У цьому напої кава створює тонку смакову лінію та не дозволяє швидко сп'яніти. Рецепт включає 200 мл світлого пива, ром (50 мл), і міцну холодну каву - 25 мл. Завершальні штрихи - дрібка солі й чорного меленого перцю. Вживати рекомендується в компанії, щоб про вас хтось зміг подбати.
  3. "Еспресо-мартіні" - більш елегантний варіант коктейлю, разом з тим характеризується складнішим процесом приготування. Заваріть чашку еспресо, остудіть. Далі в шейкері змішайте каву з кавовим лікером (15 мл), ванільним сиропом (5 мл) і горілкою (35 мл). Попередньо заповніть ємність льодом. Склад переливається в келихи для мартіні та подається гостю. Кавові зерна послужать прикрасою.

Ми вказали стандартні норми обсягу інгредієнтів. Ви можете експериментувати з їх кількістю, змінювати рецептуру або зовсім придумати щось нове й оригінальне!