Coffeemarket
X
user
delivery


Доставка по всій Україні

кур'єром або в відділення в вашому місті.info

user
cart 0
Кошик arrow-down-white

Рецепт кави по-віденськи - як правильно готувати

Вважається, що кава у Відні з'явилася в 1683 році, коли столиця Австрії перебувала під облогою турків. Напій в ті часи був дуже популярним в Османській імперії, тому кавові зерна подорожували разом із завойовниками. Коли ж армія відступила, 300 мішків добірної кави дісталися одному із захисників міста. Він відкрив кав'ярню, однак гіркий присмак напою сподобався далеко не всім. Тоді підприємець урізноманітнив склад частування, додавши цукор, вершки, мед, корицю і шоколад. Так була винайдена відома всім кава по-віденськи.



Як приготувати каву по-віденськи

Для рецепта необхідно запастися наступними інгредієнтами:

  • кавовим порошком дрібного помелу (1-2 ч. л.);
  • водою (30-50 мл);
  • жирними вершками (20 мл);
  • цукром (1 ч. л.).

Зваріть еспресо або каву по-турецьки. Напій вийде смачнішим, якщо використовувати свіжообсмажені зерна, які перемелюють безпосередньо перед приготуванням. Можна взяти будь-який моносорт або купаж потрібного обсмаження, бажано - без штучних ароматизаторів.

Вершки збивають з цукровою пудрою, ваніллю. Шоколад натирають або розтоплюють, відміряють необхідну кількість прянощів. Приготовану каву наливають в чашку, додають цукор, потім акуратно викладають вершки, не допускаючи змішування прошарків. Як оздоблення використовують топінг.

Заварювати каву можна різними способами, навіть у чашці. Еспресо готують у ріжковій кавоварці або кавомашині. Виявити делікатний посмак та ароматний букет вдається у крапельній кавоварці, френч-пресі, аеропресі. Зерна заварюють і на відкритому вогні за допомогою турки.



Подача кави по-віденськи

Для напою немає особливого ​​посуду, так що подають його в чашечках для чаю або капучино. Європейці окремо пропонують гостям вершки та інші добавки, щоб ті самостійно створювали бажаний смак кави.

Також важливо знати, як правильно пити напій. Під щільною вершковою "шапкою" довго зберігається тепло, завдяки чому нижній прошарок залишається гарячим. Каву по-віденськи п'ють невеликими ковтками, щоб всі смаки змішалися вже в роті. Таким чином вдається компенсувати різницю в температурах кожної складової і розкрити їх смакові якості.