Coffeemarket
X
user
delivery


Доставка по всій Україні

кур'єром або в відділення в вашому місті.info

user
cart 0
Кошик arrow-down-white

Спеції для кави - кращі поєднання

Багатьом з нас подобається гіркуватий присмак "чистої" кави без добавок. Але не варто забувати, що спеції здатні набагато поліпшити смак бадьорливого напою. Традиція використання прянощів - віяння країн Сходу, де є маса рецептів кави з різними пряними добавками. Деякі приправи володіють цілющими властивостями, інші просто впливають на смако-ароматичні якості. "Кофемаркет" пропонує перелік кращих варіантів спецій для кави.


Чим приправити каву

Чорний перець

Перець має антисептичний та зігрівальний ефект. Додайте до гарячого напою 1-2 горошини і дайте йому настоятися. Пряність прискорює метаболізм, сприяє очищенню організму. Також допомагає впоратися із застудами та зміцнити серцево-судинну систему. Однак від чорного перцю варто відмовитися, якщо у вас є болі в горлі або захворювання шлунково-кишкового тракту. У будь-якому випадку важливо не нехтувати допустимою кількістю спеції.

Імбир

Імбир зігріває і робить каву трохи гострішою. Це відмінний засіб для лікування застуди та болю різної локалізації. Він усуває спазми, процеси запалення, покращує циркуляцію крові. Пряність додають у вигляді порошку або натирають на дрібній терці свіжий корінь.

Мускатний горіх

Надає напою оригінальний смак, злегка гострий і трохи з гірчинкою. Стимулює роботу мозку та зміцнює серце. В одну чашку додають дрібку мускатного горіха, посипаючи його поверх пінки.

Кардамон

Відрізняється солодко-гострим смаком. Містить велику кількість ефірних олій, завдяки чому гарячий напій стає дуже ароматним. Кардамон підтримує імунну систему, має знезаражувальні властивості.

Ваніль

Вишукана спеція, яка дарує ніжний аромат, почуття умиротворення і спокою. Позитивно позначається на працездатності, нормалізує сон. Допомагає зняти психологічну напругу і побороти стрес. Каву з ваніллю радять вживати вранці.

Кориця

Кориця - серед традиційних прянощів, що додаються до кави. У гарячий напій слід класти цілу паличку, оскільки порошкова спеція не розкриє повноцінний смак вмісту. Вона буде корисною тим, хто бажає скинути зайві кілограми. Кориця відновлює норму цукру в крові та позитивно впливає на роботу мозку. Підбадьорює і дає змогу займатися інтелектуальними завданнями.

Гвоздика

Послаблює негативні якості кави та дає легку гіркуватість. Ефірні олії посилюють аромат напою. У чашку кладуть одну головку прянощів й настоюють кілька хвилин. Знижує артеріальний тиск, бореться з хворобами горла і верхніх дихальних шляхів.

Сіль

Незвичайна добавка, яку використовують справжні кавові гурмани. Досить однієї щіпки, щоб підкреслити властивості натуральної кави та створити контраст смаків.


Як правильно додавати спеції до кави

  1. Слідкуйте за кількістю спецій, особливо, якщо раніше таку добавку ви не використовували. Занадто багато прянощів псують смак напою.
  2. Подрібнені спеції зберігаються в герметичних упаковках, інакше їх унікальний аромат випаровується. Найкращий варіант - придбати цілісні прянощі та застосовувати їх відразу.
  3. Можна комбінувати кілька видів спецій. Тільки не забувайте дотримуватися пропорцій, щоб домогтися гармонійного посмаку.

Рецепт кави зі спеціями в турці

Приготувати натуральну каву в турці не так складно:

  1. Зерна перемелюють, всипають необхідну кількість в турку. Якщо ви використовуєте мелені прянощі, то додати їх потрібно на цьому етапі.
  2. Вміст прогрівають на слабкому вогні приблизно 10-20 секунд, уникаючи пригорання.
  3. Вливають чисту холодну (некип'ячену) воду.
  4. Каву доводять до кипіння. Коли з'явиться піна, турку слід прибрати з вогню і дати настоятися напою кілька хвилин.
  5. Потім джезву повертають на плиту, знову підігрівають, але не кип'ятять. Процедуру повторюють, проте сам напій не перемішують. Пінку перекладають в теплі чашки.

Якщо спеції не були введені спочатку, можна покласти їх зараз, поки кава гаряча. У тому випадку, коли напій готується в кавомашині, прянощі завжди додають наприкінці. Перед вживанням питтю дають настоятися.