Coffeemarket
X
user
delivery


Доставка по всій Україні

кур'єром або в відділення в вашому місті.info

user
cart 0
Кошик arrow-down-white

Способи заварювання кави. Частина 2

Ми вже розповіли про те, як заварювати каву у френч-пресі, пуровері й аеропресі. Тепер розберемося з іншими популярними способами приготування улюбленого підбадьорюючого напою!




Мока (гейзерна кавоварка)


За допомогою моки вдається готувати міцну каву (під впливом тиску пару) з бархатистою консистенцією. Деякі поціновувачі напою вважають, що гейзерна кавоварка розрахована на заварювання тільки еспресо. Це не зовсім так: висока температура приладу наділяє будь-який вид кави насиченим смаком. Щоб приготувати напій в моці, знадобиться еспресо-суміш або моносорт середнього помелу, а також чиста питна вода.


Як приготувати:


  1. Нижню частину кавоварки наповніть гарячою водою до рівня розташування клапана.
  2. У відсік, де знаходиться фільтр, всипте мелений кавовий порошок (на 500 мл рідини знадобиться 25 г кави).
  3. Заповнений відсік треба перемістити вниз, а зверху прикрутити.
  4. Поставте прилад на середній вогонь, кришку залиште відкритою.
  5. Кава з'явиться по мірі закипання води, спостерігайте за процесом. Коли колір напою стане світлішим і утворяться бульбашки, відразу знімайте моку з плити.


Напій можна вважати готовим після того, як зникнуть бульбашки. Не забувайте, що кавоварка нагрівається. Намагайтеся не торкатися до неї голими руками. Утрамбовувати порошок в фільтрі не потрібно, просто розрівняйте його. Не доводьте воду до кипіння, інакше кава стане гіркою.




Крапельна кавоварка


Досить скромна технологія приготування дуже смачної кави. Головне правило - підберіть очищену воду і хороший, якісний сорт зерен. З такої кавоварки можна швидко видалити залишки гущі, чиститься вона просто. Підготуйте кавовий порошок середнього помелу (моносорт, елітний сорт). Пропорцію розраховуйте з витрати: для 1 л рідини знадобиться 60 г кави. Залишки готового напою можна зберігати в термосі.


Як приготувати:


  1. Почніть з наповнення резервуара холодною водою.
  2. Паперовий фільтр заздалегідь обполосніть і поставте його в спеціальний відсік.
  3. Всипте кавовий порошок, злегка струсіть фільтр, щоб рівномірно його розподілити.
  4. Увімкніть кавоварку і дочекайтеся, поки вона закінчить приготування.




Турка


Популярність турки перейшла до нас з Середнього Сходу, після - Східної Європи. У цього нехитрого приладу є маса інших назв: джезва, раква, брікі, фінджан, канака. І всі вони означають мідну ємність з довгою ручкою. Кава з джезви виходить плотнотілою, ароматною. Повноцінного смаку домагаються при правильному співвідношенні кавового порошку тонкого помелу і рідини. Рекомендується перемелювати зерна практично до стану пилу (15-18 секунд в кавомолці). Вибирайте моносорт, ароматизований сорт.


Як приготувати:


  1. Влийте в турку холодну воду, поставте її на середній вогонь. Доведіть до кипіння, потім зніміть з плити.
  2. Всипте каву. На одну порцію достатньо однієї чайної ложки. Також можна додати спеції або інші компоненти.
  3. Перемішайте вміст. Поверніть турку на вогонь, нагрійте суміш, акуратно її помішуючи, поки не утвориться пінка. До закипання кави доводити не потрібно.
  4. Тепер приберіть напій з плити, дайте йому охолонути 1 хвилину. Повторіть процедуру ще два рази, не допускаючи кипіння води.
  5. Пінку зніміть ложкою, перелийте напій в чашки. Через пару хвилин приступайте до дегустації.


Повторювати нагрівання можна за бажанням: цей процес дозволяє каві більше розкритися та передати свої смакові якості воді. Також з'являється щільна текстура напою. Каву в чашку наливайте повільно. Цукор і прянощі додавайте до подрібненої кави спочатку.