Coffeemarket
X
user
delivery


Доставка по всій Україні

кур'єром або в відділення в вашому місті.info

user
cart 0
Кошик arrow-down-white

Як приготувати каву раф

Раф - це скоріше кавово-молочний коктейль з додаванням ванільного цукру та звичайного цукрового піску. Ніжна текстура й солодкість чимось навіть нагадують крем-брюле. Зараз цей вид кави зустрічається чи не в кожному ресторані, та найчастіше його замовляють жінки. Назва напою скорочено від імені Рафаель - тої людини, яка вперше замовила її в кав'ярні.


Відмінності раф від капучино


Обидва напої складаються з ідентичних інгредієнтів (еспресо та молочна складова), однак різниця все ж є:


  • для приготування рафа використовують жирні вершки, в той час як до капучино додають молоко (3.5% жирності);
  • раф більш калорійний (для однієї порції різниця становить в 100 ккал);
  • капучино подається у високих чашках, а раф підносять в різному посуді (чашках або прозорих склянках).




Рецепт для кавомашини - класика


Вперше в далеких дев'яностих цю каву приготували за допомогою кавомашини. Важлива правильна подача пари, щоб отримати щільну і рівномірну текстуру. Решта - деталі. Візьміть якісні кавові зерна середнього обсмаження. Бажано підібрати солодкий сорт, він дає потрібні смакові якості. Також знадобляться 11-відсоткові вершки, цукор - по 1 ч.л. звичайного і ванільного.


Послідовність приготування:


  1. Зваріть одну порцію еспресо. Для рафа потрібно 30-35 мл.
  2. 100 мл холодних вершків влийте у пітчер або молочник, всипте цукор.
  3. У солодко-молочну суміш влийте каву. Гарненько збийте всі компоненти паровідводом.
  4. Тепер залишилося перелити напій в чашку або скляний келих і насолоджуватися дегустацією!


Варіації кави раф


Якщо ви любите незвичайні поєднання і експерименти зі смаком, тоді підготуйте ще кілька інгредієнтів, які суттєво змінять традиційний раф. Приступимо:


  1. Медовий раф підходить справжнім ласунам, до того ж мед корисніший за цукор. Замість нього просто візьміть 1-2 ложечки натуральної добавки. Зацукрований мед можна підігріти, щоб він підтанув.
  2. "Снікерс"-раф навіть звучить дуже апетитно. До звичайного складу потрібно додати ще парочку компонентів: столову ложку арахісової пасти, а цукор замінити тростинним або карамельним сиропом. Інгредієнти перемішуються та збиваються.
  3. "Раф-кокос" (або "Рафаелло"). У цьому випадку потрібно замість вершків взяти кокосове молоко. Під час готування дотримуйтесь стандартного порядку дій. Готовий напій прикрасьте кокосовою стружкою. Смак буде неймовірним!
  4. Лавандова кава теж відноситься до оригінальних версій напою. Підготуйте всі традиційні складові, тільки додайте до вмісту сушені пелюстки лаванди (1 ч.л.). Вони продаються в подрібненому вигляді в аптеках. Квіти необхідно перетерти з цукром, і приправити цим порошком вершковий еспресо. Після цього склад збивається.


Для сервірування візьміть посуд об'ємом 180-220 мл. Можете продовжити смакові пошуки і придумати власний рецепт!