Coffeemarket
X
user
delivery


Доставка по всій Україні

кур'єром або в відділення в вашому місті.info

user
cart 0
Кошик arrow-down-white

Фільми про каву, які варто подивитися

Вивчаючи історію кави, ми знайдемо безліч цікавої інформації. Когось захоплює процес появи напою або його шлях до світового визнання. Інші вражені масштабами виробництва, видовою різноманітністю зерен. Багато хто бажає відвідати кав'ярні в різних країнах і т. д. Всі ці відомості відображені в ряді документальних фільмів. Про деякі з них ми сьогодні і поговоримо!

Black Gold


Кінострічка 2006 року оповідає про життя та працю ефіопських фермерів і про те, з якими несправедливостями їм доводиться зустрічатися. Кавова галузь дає обороти в мільярди доларів у всьому світі. Однак люди, які вирощують кавові дерева, живуть на межі бідності. У деяких сім'ях батьки не в змозі купити дітям одяг, взуття і навіть відправити їх на навчання. Як стверджують творці фільму, вони повинні були представити цю ситуацію громадськості. Сюжет контрастний: в умовах процвітаючої кавової індустрії фермери з їхніми дітьми голодують і моляться про хороші цінах на свій товар.

Coffeeman


Фільм знятий про Сашу Шестіче - переможця Світового чемпіонату бариста в 2015 році. Герой кінострічки - боснієць, який переїхав до Австралії, щоб займатися гандболом і виступити на Олімпійських іграх (2000 рік). Незабаром Саша змінив діяльність і зацікавився роботою бариста. Сюжет кінематографічного твору оповідає про завзятість людини, яка хоче досягти конкретного і, здавалося б, неможливого результату.



Aeropress Movie


У 2018-му знято кіно про культ побутових кавоварок, зокрема - про аеропрес Алана Адлера. Автор розробки просто хотів створити пристрій, який би готував каву рівно на одну порцію. І йому це вдалося: через 15 років після демонстрації кавоварки в світі було продано мільйони її зразків. Ідейний задум зводиться до того, щоб розкрити феномен неймовірної популярності аеропреса.

Barista


У фільмі розповідається про складнощі, з якими стикаються бариста в гонці за перемогою на професійному чемпіонаті. Глядачі можуть спостерігати за перебігом подій в Бостоні (2013 рік) перед національними змаганнями. Знімальна група день у день стежила за тим, як готуються учасники, яку роботу вони виконують заради того, щоб виступити всього лише протягом 15 хвилин.

A film about coffee


Кінокартина показує всі етапи виробництва кави: від появи ягід до приготування напою. Зйомки зайняли 70 годин, за цей час знімальна група побувала у 25 різних місцях і взяла більше тридцяти інтерв'ю. Результатом наполегливої ​​праці став пізнавальний документальний фільм про спешелті-каву. Брали участь у процесі зйомок фермери, закупівельники, бариста, обсмажувальники - всі, хто причетний до цієї індустрії.

Caffeinated


Розповідь про тих, хто присвятив каві своє життя. Зйомки тривали протягом чотирьох років. Для створення фільму були використані інтерв'ю кавових професіоналів з усього світу: обсмажувальників, фермерів, виробників обладнання. Кінострічка повністю занурює глядача в кавову тематику, історію кави. Проект охопив спочатку кілька міст США, потім його географія розширилася. У підсумку ми побачили індустрію кави як світове культурне явище.