Coffeemarket
X
user
delivery


Доставка по всій Україні

кур'єром або в відділення в вашому місті.info

user
cart 0
Кошик arrow-down-white

Готуємо сироп до кави самостійно

У любителів солодкої кави частенько можна знайти парочку цікавих сиропів, хоча нерідко хочеться більшого різноманіття добавок. Топінги продаються в магазинах. Але якщо ви вважаєте за потрібне здивувати себе та своїх близьких чимось оригінальним, спробуйте приготувати сироп в домашніх умовах!




Як готуються сиропи


Будь-який сироп складається з вареного цукру, змішаного з додатковими інгредієнтами (ягоди, фрукти та навіть квіти). Для новачків підійдуть стандартні рецептури - карамельний і ванільний сиропи, які не потребують великих витрат. До того ж у цьому випадку менше ризиків помилитися під час готування. Почніть з малого, потім переходьте до більш складних рецептів. Наприклад, для приготування м'ятного або імбирного сиропу знадобиться чимала кількість натуральних компонентів. А цитрусові та фруктові домашні сиропи не можна додавати до кави з молоком, інакше воно згорнеться.


Карамельний сироп


Базовий рецепт карамельного сиропу складається з:


  • води - 100 мл;
  • цукру - 100 г;
  • лимонного соку - 1 ч. л.


Співвідношення можна збільшувати у кратному розмірі - як ви захочете. Рекомендуємо відразу підготувати не менше 250 мл рідини: так простіше відслідковувати ступінь готовності. Всипте в каструлю цукор; воду та лимонний сік додайте або відразу, або після того, як з'являться бульбашки. Ємність треба поставити на слабкий вогонь і весь час помішувати. Ознаки кипіння стануть помітні приблизно через 20 хвилин - це початок карамелізації. Якщо воду ви поки не додавали, то тепер зробіть це. Дочекайтеся, поки суміш загусне і потемніє. Але будьте обережні: стежте, щоб карамель не перегоріла. Лимон в рецепті не є обов'язковим компонентом, хоча робить смак більш пікантним, свіжим. Коли сироп приготується, влийте ще одну порцію води, так він стане рідким.




Ванільний сироп


У рецепт входять наступні інгредієнти:


  • 100 г цукру;
  • 100 мл води;
  • стручок ванілі.


Суміш, як і в першому випадку, потрібно довести до кипіння, тільки спочатку покласти в неї ванільний стручок. Після приготування його витягують, при бажанні додають зернятка ванілі.


Скільки можна зберігати сиропи


Приготовані за простим рецептом сиропи можуть простояти свіжими в холодильнику до двох місяців. Якщо ж у складі більше трьох компонентів, то продукт може зіпсуватися раніше. Наприклад, термін придатності ягідних, фруктових сиропів закінчується за 2-3 дня. При бажанні проведіть одночасно кілька кулінарних експериментів. Зваріть побільше базових сиропів, розлийте їх в різні ємності. З кількох основ створіть добавки з різними смаками. Використовуйте корицю, кардамон, сіль та інші прянощі. Сироп, приготований своїми руками, можна додавати і до кави, і до чаю, і до випічки.