Coffeemarket
X
user
delivery


Доставка по всій Україні

кур'єром або в відділення в вашому місті.info

user
cart 0
Кошик arrow-down-white

Способи заварювання кави. Частина 1

Кожен зі способів приготування кави відрізняється тонкощами проведення процедури, а також своїми перевагами. Від того, яким чином приготований напій, залежить здатність різних сортів "розкриватися" і проявляти найкращі сторони. Поговорімо про те, які сьогодні існують технології для заварювання ароматної кави.


Френч-прес


Швидкий і нескладний спосіб приготувати бадьористий напій - скористатися класичним френч-пресом. Кава виходить міцною, з щільним тілом і вираженою натуральною солодкістю. Підготуйте кавовий порошок грубого помелу (свіжообсмажений). Краще якщо це буде моносорт, еспресо-суміш, ароматизоване зерно. Перемелювання кави в кавомолці відбувається за 7-9 секунд. Для 3 порцій знадобиться 340 мл води і 22 г порошку.


Як приготувати:


  1. Засипте подрібнену каву у френч-прес.
  2. Зачекайте, поки вода дійде до точки кипіння. Перелийте її в заварник і зазначте час на таймері - 4 хвилини.
  3. Перемішайте вміст, щоб просочити заварку рідиною.
  4. Занурте фільтр нижче рівня води. Щоб екстракція не затягувалась, не залишайте напій в ємності після того, як він завариться.
  5. Тепер каву можна розливати.


Пам'ятайте, що настоюватися напій повинен не більше 2 хвилин. Заварювати потрібно той обсяг рідини, який ви зможете вжити відразу.




Пуровер


Приготувати напій одразу в чашку зручніше за допомогою паперового фільтра. Кава заварюється швидше завдяки особливій будові воронки. Технологія виявляє найкращі властивості підбадьорюючого напою: легку або відчутну кислинку, фруктову солодкість, ягідний або горіховий посмак. В пуровері потрібно готувати каву середнього помелу. Як і в попередньому випадку, підійдуть моносорти, а також елітні суміші. Для однієї порції візьміть 15 г кавового порошку і 250 мл води.


Як приготувати:


  1. Змочіть фільтр чистою водою, так ви позбавитеся від характерного присмаку. Воронку і чашу треба прогріти за допомогою гарячої води.
  2. Каву, засипану у фільтр, треба залити водою (до 60 мл) і почекати близько 30 секунд, поки склад "розбухне".
  3. Неквапливо вливайте залишок рідини рухами по колу, проводячи лінію від центру до крайньої межі. Не можна торкатися до фільтра, поки не виллється вся вода. Напій можна вважати готовим, коли вся рідина пройде через фільтрувальний папір.


Злегка струсіть каву і починайте дегустацію. На те, щоб вода пройшла крізь фільтр, зазвичай потрібно близько 3 хвилин. Віддайте перевагу знебарвленим фільтрам. Прийнятна температура води для заварювання напою становить 90-94 градуси. Якщо ви користуєтеся керамічною лійкою, то тепло збережеться довше. Зате перевага пластикового виробу в тому, що він не розіб'ється.




Аеропрес


Цей метод приготування кави також часто застосовується. Заварюючи каву в аеропресі, ви можете контролювати її характеристики (міцність, насиченість, густоту). Можна поекспериментувати з тиском, ступенем помелу - так ви створите цілий спектр смаків і ароматів. Більш того, пристрій можна взяти з собою в дорогу. Для аеропресу рекомендована елітна, моносортна кава або ж оригінальні дорогі суміші.


Як приготувати:


  1. Довести чисту воду до кипіння.
  2. Розмістити фільтр на денці циліндра, а аеропрес - на чашці. Потім промийте його гарячою водою і вилийте залишок.
  3. У фільтр засипте кавовий порошок (16 г), поступово влийте воду (225 мл). Перемішуйте ложкою зверху вниз, зліва направо.
  4. Повітря всередині розрядіть шляхом підняття поршня в циліндрі. Продавлюйте рідину протягом першої хвилини. Всього на приготування потрібно витратити близько півтори хвилини.


На завершення перемішайте напій і насолоджуйтеся результатом своєї праці!