Coffeemarket
X
user
delivery


Доставка по всій Україні

кур'єром або в відділення в вашому місті.info

user
cart 0
Кошик arrow-down-white

Як приготувати смачну каву вдома

Щоб ми змогли приготувати всього одну чашку кави, знадобиться 2000 годин. Чому? Все просто: стільки часу необхідно на проростання зерен, їх обробку, обсмажування. А вже після цього можна порадіти неповторному аромату й смаку. Простіше всього відвідати кафе та замовити ароматний напій у бариста. Але якщо ви любите заварювати каву на своїй кухні, слід дотримуватися деяких нескладних рекомендацій. Запасіться терпінням, підготуйте якісну обсмажену зернову каву, і приготування напою стане дуже простим і цікавим заняттям!



Наявність обладнання=смачна кава


Виберіть те, що вам більше потрібно, - аматорський або професійний набір для приготування домашньої кави. Почніть з простого: купіть кавомолку, кемекс (колбу з фільтром) і заварник. Кращим варіантом стане суміш зерен арабіки та робусти в будь-якому співвідношенні. Кожна з них має власні неповторні характеристики, які разом створюють оригінальний букет ароматів і смаків. Чим більше вдосконалене обладнання, тим кращим виявиться результат. Та й сам процес приготування пройде набагато простіше та допоможе вам зробити ідеальний напій.

Як заварювати каву


Напевно, багато хто з нас в поспіху нерідко заливає каву гарячою водою, чекає кілька хвилин і п'є ось такий шедевр. Не радимо дотримуватися цієї традиції. В процесі заварювання відбувається хімічна реакція, під час якої поєднуються різні компоненти. У підсумку ми отримуємо продукт з певними смаковими й ароматичними якостями. На кінцевий результат впливають такі чинники:

  • помел зерен;

  • температура води;

  • тривалість приготування;

  • пропорції та ін.


Так що навіть з однієї упаковки зерен напій може сформувати різні смакові відтінки, оскільки змінюється технологія. Підключайте фантазію, вивчайте свої переваги і продовжуйте прагнути досконалого смаку!



Не поспішайте


Заварювання спешелті-кави (висока якість) вимагає більшої кількості часу, ніж звичайної. Пам'ятайте про це. Нічого, якщо вранці доведеться встати трохи раніше, адже результат вартий того! Візьміть до уваги: ​​не чекайте, поки вода закипить. Помітивши перші ознаки закипання, варто вимкнути вогонь, тоді вода для кави буде ідеальною. Не бійтеся експериментів зі способами приготування, так ви зможете вибрати варіант до душі. Не зайвим стане перегляд відео на цю тему, вивчення інструкцій. Корисна інформація завжди знайдеться, тим більше на ютубі. Багато виробників створюють свої канали на відеохостингу і показують найбільш виграшні техніки, за допомогою яких ви приготуєте каву.

Вивчайте досвід бариста


Бариста безсумнівно є неоціненним джерелом інформації. Подружіться з ким-небудь у вашій улюбленій кав'ярні. Можливо, вам вдасться вивудити у майстра кілька корисних порад.

Творчий політ


Часто вам доводилося готувати звичну старву новим способом? Додавати цікаві інгредієнти, приправи, використовувати інший спосіб нарізки продуктів? Кухня - це те місце, де можна не боятися експериментувати. Вдома ваш час практично не обмежений! Продовжуйте експерименти, займаючись приготуванням кави. Вибирайте різні сорти, ступінь помелу, температуру води, розраховуйте обсяг рідини. Зменшуйте або збільшуйте кількість компонентів, це допоможе пізнати межі кавового смаку ще глибше. Не забувайте про існування спецій, що поєднуються з бадьорливим напоєм (кориця, ваніль, кардамон та інше). Якщо перші спроби виявляться невдалими, впадати у відчай не варто! Приготування ідеальної версії кави займає час і вимагає терпіння. Проте потім, після кількох помилок, ви обов'язково знайдете найкращий варіант!