Coffeemarket
X
user
delivery


Доставка по всій Україні

кур'єром або в відділення в вашому місті.info

user
cart 0
Кошик arrow-down-white

Дальгона-кава - кавовий тренд 2020 року

Екстравагантний кавовий напій родом з Південної Кореї має повітряну кремову пінку. Завдяки корейському акторові Чон Іль це частування стало трендовим у 2020 році, причому не тільки на території його рідної країни. Публікації з дальгона-кавою зустрічаються в Інстаграмі понад півмільйона разів. Ролики з приготуванням кави на ТікТок та Ютуб продовжують збирати мільйони переглядів. Давайте розберемося, чому змішана кава стала топовою в соціальних мережах!



Особливості кави дальгона


Як ми вже сказали, увагу до напою привернув Чон Іль, спробувавши її в закладі Макао. Про своє маленьке відкриття він розповів в одній з шоу-програм на місцевому телеканалі. Артист також порівняв смак кави з популярними в Кореї ірисками - дальгона. Так напій перейняв цю назву. Рецептуру швидко підхопили корейські блогери, після чого кавою зацікавилися у безлічі інших країн.

Родзинка напою - це використання виключно розчинної кави. Її гранули здатні дати пінку з щільною текстурою. Можна поекспериментувати з меленим зерном, однак тут стане в нагоді ристрето з кавомашини. Якщо пристрою у вас немає, каву потрібно буде виварювати, поки консистенція не стане дуже тягучою. А це займає дуже багато часу.

Компоненти кави дальгона:

по 2 столові ложки цукру, розчинної кави та гарячої води;
молоко - 1 стакан.



Кількість інгредієнтів можна змінити, головне зберігати їх співвідношення. Перераховані продукти збиваються до стану мусу, на цей процес йде приблизно пів години. Якщо ви готуєте напій вручну, доведеться виконати близько 400 помішувань. А якщо змішувати інгредієнти в міксері, то витратите всього 3-4 хвилини. Ваше завдання - отримати кавовий крем з карамельним відтінком.

В окрему склянку для подачі налийте молоко (коров'яче, рослинне, охолоджене або підігріте). Зверху на нього акуратно покладіть мус, за бажанням додайте до вмісту лід в кубиках. Перемішайте суміш, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися. Напій виходить м'яким, з ніжною кремовою консистенцією.

Спочатку дальгона позиціонувалась як кава домашнього приготування, хоча тепер вона зустрічається в багатьох корейських кав'ярнях. Цікавий і сам ритуал створення напою. До речі, ідея збивання кавової суміші абсолютно не нова. Дальгона-каву можна порівняти з макао, поширеною в Індії. Тільки в індійському варіанті молоко вливають зверху на пінку, а не навпаки. Якщо пошукати, аналог напою знайдеться і в інших країнах світу.