Coffeemarket
X
user
delivery


Доставка по всій Україні

кур'єром або в відділення в вашому місті.info

user
cart 0
Кошик arrow-down-white

Найвідоміші моносорти

Досвідчені кавові гурмани можуть розпізнати безліч нюансів в ароматі та палітрі смаків напою. Найчастіше в асортименті магазинів представлені бленди з оптимальними характеристиками: приємний смак, делікатний букет, що властиво для суміші арабіки й робусти. А ось моносорти виділяються витонченою композицією. Вони високо цінуються за унікальні акценти, які з'являються якраз завдяки відособленості сорту. Зерна елітної якості надають каві благородних нот, до яких важко залишитися байдужим.

>

Різниця між блендом та моносортом


Бленд є поєднанням декількох кавових сортів. Такі напої стануть чудовим варіантом для тих, хто вважає за краще експериментувати зі смаками. Адже всі вони створені в результаті пошуку нових оригінальних комбінацій. Це кропітка праця, яку навіть називають окремим видом мистецтва. А щоб отримати хороший продукт, необхідно знати властивості кожної використаної сировини.

Для створення моносорта зерна відбирають в одному регіоні, і для їх обробки використовують тільки одну технологію. Таку каву легше розпізнати серед інших: вона має характерний запах і передбачувані смакові якості. Крім того, напої готуються як традиційними, так і альтернативними способами (в кемексі, аеропресі, пуровері). Підійде будь-який вид домашнього або професійного устаткування.

Чисті боби Ефіопія Іргачіф


На органічних плантаціях Ефіопії вирощується один з найкращих преміальних сортів, тут грунт не підживлюють будь-якими хімічними речовинами. Зерна наділяють напій несподіваними ягідними, квітковими, горіховими нюансами. З цієї причини Іргачіф не змішують з іншими сортами, вважаючи за краще зберегти його незвичайний букет. У тому ж регіоні є плантації, які дають своєрідну м'яку каву. Наприклад, в ягідному Aricha відчуваються відзвуки кураги, чорниці, винограду. А ось Kochere наділений солодкими нотками шоколаду, які поєднується з бергамотом і жасмином.

Метод обробки цінного сорту називається сухим. Сировина розкладається під відкритим сонцем і систематично перемішується. Перевозять каву спеціальним транспортом, в контейнерах якого підтримують певний мікроклімат. Найкращим чином якості сорту розкриваються при слабкому та середньому обсмажуванні, тому важливо відшукати гідного “вторинного” виробника, який вміє грамотно поводитися з африканським зерном.



Гігант Колумбія Супремо


Як виробник і постачальник елітної арабіки Колумбія займає друге місце в світі. На території країни знаходяться плантації Колумбія Супремо - одного з найбільш затребуваних видів кави. В упаковці зібрані тільки найбільші зерна, що забезпечують глибокий смак. Саме через велику кількість смакових відтінків напій не потребує добавок.

Сорт характеризується вишуканістю, ніжністю та меншою міцністю, ніж у інших різновидів. Його серце відкривається вираженими фруктово-ягідними інтонаціями. На загальному тлі домінують мотиви фруктів і легкі цитрусові акорди. Щоб приготувати ароматний еспресо, рекомендується середнє обсмаження. Темна обробка забирає фруктову грацію. Але світлими зерна теж залишатися не можуть, оскільки напій виявиться в'язким.

Бразилія Сантос


Класика серед моносортів, що лідирує у продажі. Боби середнього розміру культивуються в південних регіонах країни. Обробляють їх сухим способом, висушуючи в шкірці під сонцем. Кава виходить плотнотілою, густою, не втрачаючи при цьому делікатності. Смак солодкуватий, наповнений звучанням шоколаду. Рекомендації щодо приготування: середнє обсмаження та використання молочних добавок.



Індія Плантейшн


Кава з індійських плантацій славиться винятковою гамою смаків, яка змінюється від разу до разу. Характерно, що кавове дерево росте в затінку інших рослин, більш гіллястих. А поруч з ними часто висаджують спеції. Завдяки цьому щільне шоколадне тіло відтінюють нюанси кардамону, ванілі та інших прянощів. Склад помірно м'який, у посмаку відчувається карамельна нота. Напій заварюють за традиційними рецептурами, добавки не використовують, хіба що мед.