Coffeemarket
X
user
delivery


Доставка по всій Україні

кур'єром або в відділення в вашому місті.info

user
cart 0
Кошик arrow-down-white

Що таке мокачино і як його готувати

На батьківщині цього кавового напою (США) його просто називають мокко. Колись частування готували на основі зерен однойменного сорту єменської арабіки, тому така назва і прижилося. Термін мокачино з'явився завдяки італійцям. В інших європейських та східних країнах кава набула популярності як шоколадний лате. Попри різноманітність назв, рецептура напою майже завжди однакова.




Склад класичного мокачино


Традиційний мокачино поєднує три смакові якості: солодкість шоколаду, терпкість самої кави і ніжність вершків. Багато хто стверджує, що подібний склад більше нагадує десерт. Однак в якості інгредієнтів використовується вода (30 мл) і 7 г мелених обсмажених зерен. Для класичного рецепта також знадобляться:


  • 50 мл гарячого шоколаду;
  • 100 мл жирного молока;
  • 50 мл збитих вершків;
  • цукор за смаком.


Для початку зваріть еспресо, використовуючи турку або кавоварку. Твердий шоколад натріть на тертці і розтопіть на водяній бані. Молоко теж повинно бути гарячим, вершки можна придбати вже збиті або збити звичайний продукт самостійно.




Європейський мокачино


Методи приготування мокачино в Європі й Америці, зважаючи на аналогічні компоненти, помітно різняться. Європейський бариста спочатку наповнює ємність топленим шоколадом. Після цього додається молоко, що дозволяє створювати багатошаровість напою. Введення еспресо - завершальний етап. Кава вливається повільно, без різких рухів, по стінці айриш-склянки. Тільки тепер вміст можна прикрасити збитими вершками, посипати корицею і шоколадними крихтами.


Американський мокачино


В американському рецепті першим в чашку потрапляє еспресо, який змішується з шоколадною складовою. Молоко збивають в піну і додають до кави. Особливість мокачино із США полягає у великій кількості шоколаду та збитих вершків. Приготувати напій можна й у френч-пресі, адже так зберігається повноцінний аромат і смак кави. Ця варіація мокко набуває більш яскравого і повного присмаку шоколаду.




Мокачино - просто і смачно!


Дивлячись на рецепт, ніяких складнощів з приготуванням мокачино не виникає. Необхідно лише підготувати якісні продукти і стежити за порядком їх додавання. Так у вас вийде кава не гірша, ніж у кав'ярні. Для еспресо можна вибрати будь-який сорт зерен. Різновид шоколаду теж не настільки важливий: використовуйте чорний, білий або молочний - на свій смак.


Іноді замість шоколаду беруть сироп або навіть какао, у цьому випадку на приготування ласощів піде менше часу, а прошарки у склянці будуть проглядатися чіткіше. Слідкуйте, щоб кавовий шар не змішався з вершковим. На смак це ніяк не впливає, а от зовнішній вигляд вмісту точно не зіпсується.